Hvis du tror, du er den eneste, der er ved at “skide grønne grise”, når du skal gøre noget, du ikke har prøvet før, så kan jeg berolige dig med, at du er helt normal. For selv de mest skråsikre oplever at ryste i bukserne første gang, de skal gøre noget uvant.
Jeg var ved at løbe skrigende bort op til mit første foredrag online. Selvom jeg havde forberedt mig længe og gjort en ihærdig indsats for at sætte mig ind i teknikken på to forskellige onlineplatforme – Webinarjam og Zoom – så var jeg klar over, at jeg trådte langt udenfor min komfortzone.
Men jeg følte frygten og gjorde det alligevel. Det har jeg gjort mange gange før, og jeg har lige så mange gange konstateret at de foruroligende tanker, der ofte går forud for at gøre noget ukendt, er langt mere skræmmende end at træde ind i ringen og rent faktisk GØRE det.
Med den erfaring i rygsækken valgte jeg at tage det første usikre skridt og at lade Webinarjam blive min udvalgte platform.
Det bliver tirsdag aften. Klokken nærmer sig 19. Foredraget skal gå i gang om et øjeblik. Det hele er stillet an. Jeg har taget pænt tøj på og lagt en let makeup, og skønt jeg mærker et sug i mellemgulvet, så glæder jeg mig til at åbne onlinedøren til foredragslokalet og byde deltagerne, som også har glædet sig til aftenens foredrag, velkommen.
Idet jeg åbner Webinarjam springer en energisk drilletrold ud af sit skjul og lige ind i hovedet på mig. Det er som om den råber:
Hej, jeg er kommet for at teste, om du kan bevare roen midt i online-kaos!
Den ved tilsyneladende at jeg i mange år har undervist i at finde balancen når livet vælter, og at et af modulerne på Sorg- og LivsPilot-uddannelsen (som jeg var leder af i en årrække) hed ’Fra kaos til overblik’.
Og hold da op, hvor bliver jeg testet. Jeg kan chatte med foredragsdeltagerne, men jeg kan ikke lukke dem ind i live-rummet.
Helt tabt bag af en vogn er jeg gudskelov ikke. Og med rimeligt ro i sindet følger jeg tilskyndelsen fra min indre GPS, der foreslår, at jeg skal flytte hele arrangementet til Zoom-platformen, som jeg i mine online-eksperimenter også har stiftet bekendtskab med.
Jeg deler et link til Zoom og godt halvdelen af de tilmeldte dukker op i det nye foredragsrum. Jeg vil så gerne have alle med, men det lykkes ikke for mig. Omstændighederne er, selv på den nye platform, udfordrende. Drilletrolden er nemlig fulgt med over til Zoom!
Efter de indledende drillerier giver trolden op. Og det lykkes at komme i mål med foredraget 😅
Hvorfor deler jeg den her oplevelse med dig?
Fordi ting tit ser så velpolerede ud på overfladen. Og fordi den illusoriske perfektion måske afholder dig fra at gøre noget, du drømmer om. Noget som måske vil åbne dit liv og din livskvalitet på helt nye og spændende måder, som du end ikke kan forstille dig, hvis frygten for det ukendte får lov til at holde dig tilbage.
Jeg kastede mig ud i det for mig ukendte territorium ’foredrag online’. Det var udfordrende men samtidig også en lille sejr. For jeg har ønsket at prøve den mulighed af længe. Jeg rystede i bukserne, men jeg gennemførte.
Hvad har du (måske i lang tid) haft lyst til at prøve af?