En enkel udtalelse kan gøre forskellen

Jeg har fået nye naboer i min baghave. En varm sommerdag havde de tydeligvis sat sig for at give den en ordentlig skalle i haven. Som to energiske bier huggede, klippede, og savede de. Ud på eftermiddagen kom der høje hvine-lyde fra en maskine, som jeg hurtigt identificerede til at være en flismaskine.

Jeg var aktiv i min egen have og blev kun inspireret af den virksomme energi, der strømmede over hækken til mig.

Pludselig hører jeg nabokvinden råbe til sin mand:

”Du gør det godt, skat!”

Jeg lyser op i et kæmpe smil og tænker: Fedt. Godt gået kvinde. Du ved da, hvordan du skal anerkende og værdsætte din mand.

Hendes opmuntrende bemærkning var ren livseliksir, som jeg straks tog til mig.

Du gør det godt, skat! hviskede jeg til mig selv, for jeg havde jo også taget en god tørn i min have.

Selv-anerkendelsen landede blødt i mit i hjerte, som blev berørt, for lige der forstod jeg, at jeg i mit liv vist har været bedre til selv-kritik end til selv-anerkendelse. Det gjorde ondt. Og jeg besluttede omgående, at jeg ville ændre det ukærlige mønster.

Du gør det godt, skat! skrev jeg på en seddel og tapede den på min køleskabsdør indvendigt.

Det var som et lille mirakel hver gang jeg åbnede køleskabet. Som om en kærlig engel tonede frem og understregede det åbenlyse budskab: Du gør det godt, skat!

Og så huskede jeg øjeblikkeligt at anerkende mig selv for et eller andet:

Så fint at du kom tidligt i seng i går. Godt du huskede at købe toiletpapir. Sej forfatterdate, cool at du stod igennem, da det drillede. Smart at forny biblioteksbogen online. Godt at du stoppede, holdt pause og gik en tur. Sikke en lækker smoothie, du fik lavet i dag … Jeg trænede en muskel, der var alt for slap.

Hvor livsbekræftende at en enkelt handling eller sætning kan ændre verden. Tak nabo!

Kærlig oktober-weekend-hilsen med anerkendelse og tak til dig, fordi du er i verden og bidrager med så meget godt hver eneste dag.

Du gør det godt, Skat!

Kærligst
Ilona

 

PS: Undrer du dig over, hvorfor jeg har roser i mit køleskab? Svar: Jeg sætter så vidt muligt altid mine buketter køligt natten over. Så holder de dobbelt så lang tid eller længere