“Jeg overvejer at konvertere fra kristendommen”, sagde en til mig for nylig.

“Nå da, hvad vil så du konvertere til?”, spørger jeg nysgerrigt.

“SOLGUDEN!” er hans klare svar.

Han ler, og vi ler sammen, for solen er i sandhed en velsignelse. Og solen skal ikke være fremme ret længe, før vi tilgiver mange dages regn og slud. Min nye solglade ven fortæller også, at han har sat solceller op på hele sit hus. Så han gør, hvad han kan, for at fange hver eneste solstråle.

Det danske sommervejr har været og er det store samtaleemne. Det er sjældent at møde nogen, uden at vejret får en kommentar med på vejen. Det er vist meget dansk.

Jeg er særligt opmærksom, når det emne kommer på banen. For jeg gider ikke bruge mit krudt på at brokke mig. Jeg vil meget hellere se efter noget, jeg kan glæde mig over. Og jeg kan finde noget at glæde mig over hvert sekund, hvis jeg vil og ikke allerede er faldet i brokkehullet!

Jeg kan trække vejret frit. Jeg kan se, høre, føle og sanse. Duften af en rose, en smuk sommerfugl, vinden mod min kind, to duer der kærligt nusser hinanden, dejlige mennesker omkring mig. Jeg har mad i køleskabet, varmt vand i hanen og så kan jeg smile! Alt sammen noget som let kan tages som en selvfølge, men som jeg kan glæde mig over og være taknemmelig for lige nu i dette øjeblik.

Regn- og gråvejrsdage har klart været i flertal denne sommer. Der har også været mange solskinstimer, og det er helt vidunderligt, når solen kommer frem. Det vil jeg gerne skrive under på.

Hvis længslen efter solen betyder, at vi ikke kan se skønheden og de muligheder en regn- eller gråvejrsdag kan bringe med sig, er livet blevet for småt.

Vidunderlige regnbuer har der for eksempel været mange af i sommer! Og nogle gange er det lettere at læse og skrive, spille spil eller rydde op i et skab eller skur, når vejrbarometeret står på gråt.

Er dit indre velbefindende afhængigt af det ydre vejr? Hvis ja, har du et problem. For vejret er ustadigt, og hvis du venter på, at det skal blive anderledes, end det er, for at du kan trives, kan du komme til at vente længe. Lige så nytteløst er det at vente på, at chefen, kæresten, børnene eller arbejdssituation ændrer sig. Også her kan ventetiden blive lang.

Livets lovmæssighed fungerer omvendt! Vi må først være taknemmelige, lige meget for hvad, så kommer glæden helt af sig selv. Og hvis der er brug for, at noget skal ændres i vores livssituation, vil inspiration til den forandring vise sig.

Forandring begynder altid med, at vi ændrer noget i vores eget Mindset først.

Det er ikke glæde, der gør os taknemmelige. Det er taknemmelighed, der gør os glade.

Hvad er du taknemmelig for?