Er du usikker på dit næste skridt i forbindelse med en beslutning, du skal træffe?

Kører tankerne rundt i hovedet, uden at du kan finde hoved eller hale i dem? Du kan se fordele og ulemper ved både det ene og det andet, men du kommer tilsyneladende ingen vegne.

Måske er du i fuld gang med at slå dig selv oven i hovedet med kritiske tanker om:

at du burde have besluttet dig for længst,
at du burde have mere styr på dit liv.
at du burde være bedre til at passe på dig selv,
at du burde have lært x, y eller z for længe siden.

Kort sagt,
du burde være et andet sted, end hvor du er.   

Men sagen er, at det er en umulighed. Du kan aldrig være et andet sted. Jeg kan aldrig være et andet sted. Vi kan aldrig være noget andet sted i dette øjeblik, end nøjagtigt, lige her, hvor vi er. For kunne vi det, så havde vi været der! End of story.

Udgangspunktet vil altid være, lige hvor vi er. Udgangspunktet er NU’et. Det eneste vi har. Det eneste vi nogensinde får.

På en måde er det en befrielse, for så ved vi, at kærnepunktet i vores liv altid er lige ved hånden. Her, inde i os selv, lige nu. En dyb vejrtrækning eller to, så er vi ved kilden.

Nogle gange kæmper vi så hårdt for at finde et svar eller en løsning på et problem, at vi blokerer for at svaret eller løsning kan lande.

Erfaringen har lært mig, at det ikke nytter at mase på, når energien er lav. Det bedste jeg kan gøre er at koble fra og give mig selv en timeout fra alle de forvirrende tanker.

Du kan selv prøve det:
Stop op.
Giv dig selv en pause.
Sæt dig et øjeblik og vær stille.
Lige nu skal du ikke GØRE noget. Du skal blot VÆRE og give plads til at dit hjerte kan dele sin visdom med dig.

Kan du mærke forskellen?

Der skal som regel lidt øvelse til, for at vi kan høre, hvad hjertet har på hjerte. Men så skal vi bare være stille lidt længere eller lidt oftere. Lige pludselig kan lyset og indsigten komme som ud af det blå.