Jeg har i den forløbne uge haft en opgave, som jeg havde bestemt skulle være færdigt, inden jeg gik i seng i aftes.

Det var efterhånden blevet sent, jeg var træt, og jeg trængte til noget at drikke og også til noget sødt ?

Et øjeblik efter er jeg på vej tilbage til min skriveplads i stuen med en kop te i den ene hånd og en allerede åbnet pakke RAW chokolade i den anden.

I de her Raw chokolade pakker er der altid et lille stykke papir med en sætning til opmuntring eller eftertanke. Lige da jeg er på vej ud af køkkenet svæver papirsnippen, som et blad i vinden, roligt ned og lægger sig på dørtærsklen.

“Den samler jeg op senere”, tænker jeg og går tilbage til computeren.

Da jeg vågnede til morgen, viste følelsesbarometeret ‘tung’, ‘træt’ og ‘overbebyrdet’ (den sidste er en tanke-følelse, der handler mere om, hvad der foregår i hovedet end i kroppen!), og det selvom det var den smukkeste frostklare vinterdag!

Jeg ligger et stykke tid som det stille vidne og bare ER med det, der foregår i kroppen og hovedet… vel vidende at alt indre “vejr” altid ændrer sig, når det har haft sin tid.

Da jeg lidt senere går ud i køkkenet, får jeg øje på den lille papirsnip på dørtærsklen, og jeg bøjer mig ned og samler den op.

“Ich fühle mich gesund und munter”, står der. Jeg kan ikke lade være med at le, og i samme sekund opdager jeg, at al tyngde og træthed er forsvundet som dug for solen.

Og så træffer jeg lige på stedet en beslutning:

~ I DAG VIL JEG VÆRE SUND OG MUNTER ! ~

Nogle gange kan en bevidst beslutning ændre det hele… især hvis en følelse eller en uhensigtsmæssig vane er på vej til at kontrollere os.

Jeg mærker allerede letheden i kroppen, mens jeg syngende og trallende laver min morgenmad. Og én ting ved: I dag vil jeg en tur i vinterbadeklubben! Det er både sundt, forfriskende og også et muntert indslag i min dag.

Hvad viser dit følelsesbarometer lige nu?

Er det, hvor du ønsker, det skal være? Alt vel ? ~ Hvis ikke… så fortæl dig selv, at du har et valg.

Du kan hæve temperaturen med en ganske lille handling:

* Lav grimasser
* Le
* Dans en dans med dig selv… Det er totalt livgivende!

Er du heldig at have et barn i nærheden, så er en fælles dans en af de skønneste og hurtigste måder til at hæve energi-frekvensen i hele hytten, jeg kender.

Godt NYT ÅR til dig… Må det være fyldt med sundhed, munterhed og glæde!

PS: Raw chokolade er sundt, sprængfyldt med antioxidanter og meget andet godt! Et lille stykke hver dag er både sundt og opløftende. Ja, det er faktisk en god kilde til at bringe lidt ekstra glæde, nydelse OG munterhed ind i tilværelsen!

PPS: Jeg kom i forfriskende vinterbad og sauna, jeg holdt mig munter resten af dagen, og så gjorde jeg noget andet sundt: Jeg gav mig selv et Livsboost ved at gå tidligt i seng… dagen derpå ?